2021-08-22 08:19:38• hírek • Agerpres

Orban: a PNL eredményeit a kormány teljesítménye is meghatározza

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) megítélését és eredményeit nagymértékben meghatározza a kormány teljesítménye - véli Ludovic Orban.

A PNL-t jelenleg vezető és a szeptemberi tisztújító kongresszuson újrázni készülő politikus az alakulat Szatmár megyei szervezete előtt ismertette szombaton A jobboldal ereje címet viselő politikai programját. Az eseményen azt mondta, ha a kormány, amelynek a fő erejét a PNL képezi, nem tud eredményeket felmutatni, nem jó a megítélése, és az emberek úgy ítélik meg, hogy rossz irányba halad az ország, akkor ezt a párt is megsínyli.


Orban szerint a jelenlegi kormánykoalíciót "egyáltalán nem könnyű összetartani", folyamatosan figyelni kell egyrészt a PNL alapvető érdekeire, másrészt "meg kell találni az utat, a szűk kis ösvényt afelé, hogy a koalíciós partnerek is kapjanak némi elégtételt". A pártelnök hozzátette, a szeptember 25-i kongresszus nem csak arról szól, hogy jómaga vagy Florin Cîţu nyeri el a pártelnöki tisztséget.


"Olyan pártot akarunk, amelyben a vezető testületek és a párttagok hozzák meg a döntéseket, vagy elfogadunk egy olyan alakulatot, amely a párton kívül írt kottákból is játszik? Erről döntenek majd a küldöttek a szavazófülkében" - fogalmazott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: